Saskia runt sinds vijf jaar ‘Guesthouse De Witte Vrouwe’, net buiten het oude centrum van Utrecht. Helaas zijn ook bij haar de reserveringen door de coronacrisis in rook opgegaan. Ze hoopt op betere tijden om gasten – net als voorheen – ‘met veel plezier’ weer te ontvangen.

Waarom is ze gestart met haar B&B en wat komt ze zoal tegen?

Na mijn scheiding verhuisde ik van een dorp naar Utrecht. Vrienden hadden het me aangeraden. In de stad leer je makkelijker nieuwe mensen kennen. Dat is helemaal uitgekomen. Utrecht is geweldig en ik woon in een tof buurtje.’ 

Waarom ben je begonnen met je B&B?

Eigenlijk voor de grap. Mijn huis leent zich er goed voor en ik ben gewoon begonnen.  Het geld wat ik ermee verdien is niet zo veel. Maar ik heb ook een baan, daar leef ik van. Wat het plezier dan is? De leuke mensen die ik over de vloer krijg. Sommige komen elk jaar weer terug. Ik krijg regelmatig ouders van buitenlandse in Utrecht wonende studenten. Gastvrouw zijn, zorgen dat mijn gasten zich op hun gemak voelen en ze de weg wijzen in onze stad, het voelt goed.

Hoe ziet je B&B eruit?

‘Het is een studio-appartement met een eigen entree op de begane grond van mijn woning, waar twee personen kunnen verblijven. Vanzelfsprekend heb ik de ruimte gezellig en mooi ingericht. Mijn gasten zijn telkens vol lof. En als je weet dat ik een enorme hekel heb aan strijken dan vind ik het extra fijn als ze vertellen over het mooi gestreken beddengoed en de rulle handdoeken.’

Wat betekenen de extra inkomsten voor je?

‘Het is geweldig wonen in Wittevrouwen, maar een oud huis vraagt veel zorg en dat brengt hoge kosten met zich mee. De extra inkomsten helpen me om het huis goed te onderhouden. Zodat ik kan blijven wonen waar ik woon.’

september 2020