Over Ons

De Host Club Utrecht stelt zich ten doel om de belangen te behartigen van kleinschalige logiesaanbieders in Utrecht.
host club utrecht

Visie

Utrecht is een stad waar het fijn wonen en werken is. De historische gebouwen geven haar inwoners een gevoel van vertrouwdheid. De moderne architectuur vertelt het verhaal dat haar inwoners steeds blijven reiken naar een toekomst die beter is. Daartussendoor in de woonwijken koesteren mensen hun eigen woonplek waar veiligheid en goed-leven hen aanmoedigen om de stad in te gaan en deel te nemen aan de grotere gemeenschap. Die gemeenschap bestaat uit blijvers, nieuwkomers en tijdelijke bezoekers. Wat ze ten diepste delen is de wens van een goed leven. Een uitnodigende gezindheid en hartelijke behulpzaamheid helpen om iets van het gedroomde goede leven waar te maken. Voor iedereen. Die cultuur zit in de genen van onze stad. Dat maakt Utrecht bij uitstek tot stad van ontmoeting.

0
+
Leden
0
+
Bijeenkomsten
0
Vragen beantwoord

Missie

De Host Club Utrecht stelt zich ten doel om de belangen te behartigen van kleinschalige logiesaanbieders in Utrecht. Zij wil hun ambities helpen waarmaken op het vlak van economische vitaliteit en het plezier van het ondernemen in kleinschalige gastvrijheid.
Daartoe richt zij zich op pleitbezorging bij het gemeentebestuur van Utrecht, op samenwerking met maatschappelijke, culturele en commerciële partijen en op bevordering van kennis, vaardigheden en faciliteiten die kleinschalige gastvrijheid in kwaliteit doen toenemen. Daarbij laat de Host Club Utrecht zich leiden door de waarden als neergelegd in haar visie.

Stuurgroep

Werend Griffioen, coördinator

Werend was werkzaam als journalist en bladenmaker in de goede-doelensector. In 2013 begon hij met zijn vrouw Kitty een bed&breakfast in hun herenhuis in Wittevrouwen. Op zijn verre reizen als tv-producer ervaarde hij de gift van gastvrijheid van hem volstrekt vreemde mensen. ‘Geweldig! Op onze beurt proberen wij onze gasten zoveel mogelijk een gevoel van thuis te geven.’ Over de Host Club Utrecht zegt hij: ‘Ik wil op een positieve manier samenwerken met de gemeente en andere belangrijke partijen in de stad.

Justus Raap, communicatie

Justus was werkzaam als online marketeer in Amsterdam. In 2016 begon hij met zijn zelfstandige onderneming BnB Service Utrecht. Hierbij levert hij ondersteunende diensten aan B&B houders en woning-eigenaren. Over de Host Club Utrecht zegt hij: ‘Het is belangrijk dat op basis van de feiten een juist beeld wordt geschetst over Airbnb in Utrecht’.