Ineke van Tuinen draait al ruim vijf jaar haar bed-and-breakfast B&B Central Park in Wittevrouwen.

Ook zij heeft door de coronacrisis te maken met een terugval van het aantal gasten. Het stelt haar in staat om wat te klussen. Ineke bedacht haar B&B toen ze bij de vorige crisis werkloos werd.

Wat voor ruimte biedt haar B&B?

Haar B&B heeft twee kamers met een gemeenschappelijke ruimte waar het ontbijt geserveerd wordt. Dat is nu niet handig, dus krijgt een van de kamers een extra tafeltje en staat ’s ochtends een trolley met ontbijt voor de deur. Ook de entree is aangepakt, zodat contact tussen de gast en de host niet nodig is.

Wat is de uitstraling van haar bed-and-breakfast?

Central Park staat in het teken van kunst en design. Geen wonder met een kunsthistorica als eigenaar. Ineke: ‘Ik heb altijd veel kunst verzameld en had een bepaalde doelgroep voor ogen die dat zou waarderen. Dus is de benedenverdieping in stijl verbouwd. Kunstenaars maakten het meubilair en er hangt ook veel kunst, een mix van vintage en hedendaags. Je ziet dat ook aan de groene uil op de voorruit bij de entree.’

Wat voor soort gasten logeren bij haar?

Ineke mikt op mensen die bij festivals werken en de bezoekers daarvan, buitenlandse kunstliefhebbers, maar ook vrienden of familie van wijkbewoners. In de zomer komen fietstoeristen langs die hun fiets kwijt kunnen op de patio.

Hoe slaat ze zich door de coronacrisis heen?

Nu is het even stil, maar Ineke klust flink door. Ze vermeldt op haar website hoe coronaproof  en ‘contactarm’ ze is. Ze redt het nu net. Ze zegt: ‘Het is wel een leerschool voor de toekomst om nog beter voor een buffer te zorgen.’

Inekes verhaal verscheen in het juninummer van Wijkkrant Wittevrouwen. Met toestemming van dit blad plaatsen we hier een bewerkte versie. Het fotoportret komt van een grotere foto gemaakt door Eric Westzaan.

september 2020